събота, 11 октомври 2008 г.

Пускат реклами в " Оскар "-ите

Класа - 11 стр.
Пускат реклами в " Оскар "-ите



Бум на политическите послания В САЩ отчитат експертите
Филмовите студия ще могат да рекламират филмовите си продукции, докато се раздават наградите "Оскар". Това може да стане факт за първи път от 50-те години насам на 81-вата церемония, съобщи Adweek.
Рекламирането на филми по време на церемонията е забранено отдавна. Основните мотиви са опасения, че по този начин компаниите се опитват да повлияят на крайните резултати от награждаването. Преди дни обаче организаторите са решили да вдигнат ембаргото, но при доста ограничаващи условия.
Независимо че през последните години "Оскар"- ите са засегнати от спад в рейтинга, програмата все още е апетитна за рекламодателите. филмовите компании обаче ще трябва да преминат през няколко препятствия. За да се разграничат рекламираните от номинираните филми, няма да е позволено рекламиране на филм с номинация за награда, както и продължения или предходни части на лентата.
Забранена ще бъде и рекламата на продукции, които се излъчват в момента. Без ограничения ще са филмите, чийто прожекции ще стартират през последната седмица на април или по-късно. В рамките на един спот ще може да се рекламира само един филм. Освен това в рекламните послания не може да присъстват думи като "Оскар" и "академични награди". Междувременно експертите отчитат ръст на политическите реклами в САЩ. Очаква се те да достигнат нов рекорд, дори той да е под първоначалните прогнози, писа още Adweek, цитиран от inves-tor.bg.
Предишният пик от 1,7 млрд. долара годишни разходи за политическа реклама бе около изборите през 2004 г.. За тази година очакванията на TNS Media бяха за нов връх от 3 млрд. долара. Според Ивън Tpeucu, шеф на отдела за политическа реклама в компанията, все ^& още е твърде рано да се променят първоначалните оценки. Той смята, че все пак сумата ще достигне 2,5 млрд. долара. "Някои неща се случиха по по-различен начин от очакваното", коментира той.
Така например много от най-важните местни и регионални политически надпревари се провеждат на по-малки пазари, а не както се предвиждаше на такива
като Ню Йорк, Флорида или Калифорния. Освен това част от прогнозите са направени още през 2007 г. Допълнителен фактор за понижението на общия рекламен бюджет в политиката е фактът, че много републиканци са събрали по-малко пари от предвидените, докато демократите са превишили прогнозираните. Местните кабелни телевизионни и радиопрограми са медиите, които генерират най-големи приходи от поли-треклама.
събота, 11 октомври 2008 03:49:05

Няма коментари: