сряда, 8 октомври 2008 г.

Google u Yahoo замразяват сделката

Класа - 11 стр.
Google u Yahoo замразяват сделкатаНай-голямата компания за търсене в интернет Google и нейният подгласник Yahoo отложиха широко коментираната рекламна сделка помежду си. Проектът ще се забави поне до края на годината, за да могат антимонополните органи на САЩ да анализират последствията от партньорството на основните конкуренти в интернет търсенето, съобщи АфП, цитирано от ргоfit.bg.
Google u Yahoo подписаха споразумение през юни, след провала на преговорите за поглъщане на Yahoo от Microsoft. Съгласно договора, реклами на Google ще се показват в продължение на 4 г. на страниците с резултати от търсене в Yahoo. Споразумението важи за територията на САЩ и Канада и включва опция за удължаване с 6 г. В индустрията обаче се чуха
гласове, че сделката, с която двете компании поемат контрола на 90% от рекламния онлайн пазар, ще се отрази негативно на конкуренцията и ще ограничи избора на рекламодателите. Резултатът би бил повишаване на цените за реклама. След като повече от три месеца разглежда казуса, американското правосъдно министерство не можа да излезе с окончателно решение.

сряда, 8 октомври 2008 03:29:48

Няма коментари: