четвъртък, 12 март 2009 г.

Нова социална мрежа проговори български

Всичко за семейството - 11 стр.
Нова социална мрежа проговори български

Андрей ХАДЖИВАСИЛЕВ

Тя дава шанс да поддържате контакт с всички познати и приятели, с които нямате време за среща "на живо"
Социалните мрежи като място за общуване навлязоха още преди 2-3 години във всекидневието на хората по света, но у нас истинският бум тепърва предстои. Доказателство за това е и новият проект, стартирал в родното Интернет пространство преди броени дни - сайтът www.Narod.bg.
Това е място в Мрежата, където всеки може да общува виртуално, в реално време, със свои приятели и близки, да споделя снимки, видео и Интернет връзки. По функционалност и възможности "Narod.bg" не отстъпва на водещите в света онлайн социални мрежи, а предимството му е, че съдържанието и интерфейсът са изцяло на български език. Въведени са и всички наши градове, училища и университети.
В днешния забързан свят социалната мрежа "Narod.bg" ни позволява да поддържаме пълноценни връзки с всичките си познати и приятели, с хората, с които ни е приятно да общуваме и искаме да поддържаме контакт. Изчезва необходимостта информацията (снимки, видео, записи и т.н.) да се изпращат на всеки поотделно. Публикуваш само на едно място, но всичките ти познати виждат какво си направил, ако,разбира се, си разрешил това да стане. И обратно, само на една-единствена страница виждаш всичко, което се е случило и е било важно за приятелите ти.
Регистрацията и използването на "Narod.bg" са безплатни. Регистрираните потребители могат да поканят своите приятели също да се присъединят и да възстановят стари познанства, като открият съученици или колеги от предишна месторабота, съмишленици по интереси и т.н. А може да откриете дори и мен:) Приятно браузване!
Събуждането с музика е лесно и полезно
Вера ДАЧЕВА
Мелодията подберете според позата, в която спите, съветват учени, които освен това твърдят и че лежешном се учи по-добре, отколкото на стол зад бюрото
Ставането рано сутрин е крайно неприятна работа, особено ако трябва да привикваш и с преминаване към лятното часово време, което ще стане точно след две седмици. За да преодолеете по-безболезнено пренастройването на биологичния часовник и за да започвате деня, изпълнени с енергия, ще ви помогнат съветите на френския психолог Пиер Давийо. Изучавайки връзката между характера на човека и позата, в която спи, той е разработил куп полезни съвети, свързани с повишаване на качеството на съня. В тях е
включил и няколко музикални" препоръки за събуждане.
Психологът предлага на онези, които са свикнали да спят по корем, да се събуждат с арии от класически опери, а на спящите по гръб - с попизпълнения. Ако спите свити на кравай, или прегърнали възглавницата, най-добре е на зазоряване в стаята ви да звучат весели детски песнички. Завивате ли се презглава, то идеално ще ви разсънят италианските канцони.
Всъщност, не е задължително да програмирате с отложен старт уредбата, радиото или телевизора. След като анализирате коя е най-присъщата ви поза за сън, подберете и подходящата за нея мелодия от паметта на будилника или мобифона. Другият вариант е веднага след като се "излюпите" от постелята, да си пуснете препоръчителната музика. Така ще усетите бърз прилив на енергия и ще се разсъните. Независимо как се будите сутрин, е добре да знаете, че докато сте в хоризонтално положение, умът ви работи по-добре. Дарън Липшщки, австралийски неврофизиолог, е стигнал до извода, че легне ли, човек става по-умен и с лекота се справя даже с най-сложни математически задачи. Той експериментирал с 20 доброволци и установил, че лежешком те намирали решенията много по-бързо, при това тези решения се появявали в мозъка им внезапно. Причината е, че когато човек размишлява в хоризонтално положение, в кръвта му попада голямо количество норадреналин - хормон, който активизира работата на централната нервна система, повишава вниманието и способността за запаметяване и анализиране на информация. Следователно, когато учите лежешком, го правите много по-успешно.

Няма коментари: