сряда, 11 март 2009 г.

Интернет по-важен от любимите хора

Стандарт - 22 стр.
Интернет по-важен от любимите хора



Повечето германци твърдят, че интернетът е подобрил живота им. Те са по-склонни да продадат автомобила си и да зарежат любимите си хора, отколкото да останат без възможност да сърфират в мрежата.
В навечерието на изложението CeBIT в Хановер компания BITKOM проведе проучване за привързаността на германците към интернет. Оказва се, че местните, особено младите, имат огромна страст към мрежата. Близо 90% от анкетираните твърдят, че интернетът е явление, което подобрява живота им. А според 55% не могат да съществуват без него. Всички анкетирани младежи до 30 г. посочват, че по-скоро ще се разведат с любимата си жена или ще продадат автомобила си, но няма да се откажат да ползват интернет.
За 98% от жителите на Германия световната мрежа е източник на полезна информация. 87% от участниците в анкетата признават, че ползват интернет за установяване на лични и професионални контакти. 61% използват интернет за повишаване нивото на знанията си и за учене. Според 70% от германците интернет им помага да припечелят пари, а 53% смятат, че мрежата им дава добри възможности за запознанства. Една трета от анкетираните ползват интернет не само за установяване на нови контакти, но и за поддържане на стари запознанства.
В резултат от проучването експертите правят следния извод: интернетът не води до разединяване на обществото и не стимулира деградацията му. Напротив, посочват те, мрежата помага на хората да общуват с повече приятели и ги прави по-ерудирани.

Няма коментари: