четвъртък, 12 март 2009 г.

Сватбен филм за бракуване

Труд - 21 стр.
Сватбен филм за бракуване



„Булчински войни" е филм за две красиви млади жени, които от приятелки се превръщат в съпернички, защото насрочват сватбите си в един и същ ден. За тях това означава война, а за зрителите - боза. Не всеки човек е психически подготвен за близка екранна среща с представители на жанра „романтична холивудска комедия с поука и няколко падания". В ролите на двете недоволни и воюващи бъдещи булки са Кейт Хъдсън и Ан Хатауей. И двете имат невероятния късмет все още да минават за добри актриси при положение, че лошите филми с тяхно участие са повече от тъпите светски „изяви" на Парис Хилтън за една седмица. А тя има много „изяви" за седмица.
Тази година Хатауей дори имаше повод да завиши още повече самочувствието и хонорара си - номинация за „Оскар" за главна женска роля за „Рейчъл се жени".
Но да се върнем на „Булчински войни". Ако мислим за този „сватбен екшън" не като за автентично кино, а като за подходящо рекламиран и опакован продукт, който трябва да бъде изконсумиран от определена таргет-група, тогава всичко е наред. Все пак това си е индустрия. В този контекст приходите от продадени билети за филма в САЩ досега са 57 милиона долара.

Няма коментари: