събота, 14 март 2009 г.

Google пуска гласово търсене

Класа - 22 стр.
Google пуска гласово търсене



Интернет гигантът Google добавя нова услуга Google Voice, която позволява телефонните обаждания до абоната да се прехвърлят и съхраняват в неговата електронна поща-
Всяка информация 6 тези гласови съобщения може да бъде открита с помощта на гласова търсачка, подобно на търсенето на ключова дума в писмата. Новата услуга е разработена от компанията за уеббазирани комуникационни платформи Grand Central Communications, която Google придоби в средата на 2007 г. Google
Voice предоставя на клиентите единен телефонен номер, който ще препраща получените обаждания към домашния, служебния или мобилния телефон по желание на клиента. Към момента услугата е в бета версия и е достъпна само в САЩ.
Гласовата услуга Google Voice използва също така и технологията за разпознаване на реч, която позволява автоматично разшифроване на гласовите съобщения и превръщането им в текстови. Съобщенията след това могат да бъдат препратени като e-mail или sms.
Компанията обяви също така, че старшият вицепрезидент Тим Армстронг ще напусне групата, за да оглави най-големия доставчик на интернет и медийни услуги в САЩ-AOL.

Няма коментари: