събота, 14 март 2009 г.

Нокиа инсталира Скайп в телефоните си

Сега - 46 стр.
Нокиа инсталира Скайп в телефоните сиКомпанията Skype се договори за заводско инсталиране на своята програма за интернет разговори в мобилните телефони на Nokia, предаде Лента.ру.
Най-големият световен производител на мобилни телефони ще започне да инсталира Skype в някои от моделите си в третото тримесечие на 2009 г. В частност Skype ще се инсталира на телефоните от серия N, включително на представения като мобилен компютър N97.
Версия на Skype за мобилни телефони вече съществува, но тя предоставя ограничени възможности на потребителите. Повечето мрежови оператори са против използването на Skype на мобилните телефони, опасявайки се от спад на печалбите, ако потребителите разговарят безплатно или срещу неголямо заплащане през интернет.
Представителите на Skype от своя страна твърдят, че печалбата ще се увеличи при използването на тяхната програма, тъй като потребителите ще започнат да използват повече интернет услугите на оператора.
Ежедневно на обаждания от мобилен Skype до друг мобилен се провеждат около милион минути разговори. Извършените позвънявания вече достигат 300 милиона минути.

Няма коментари: