петък, 30 май 2008 г.

Бивша шефка на тотализатора прави медийна групировка

КАФЕНЕ - Новини
Бивша шефка на тотализатора прави медийна групировка



Бившата ръководителка на спортния тотализатор Ирена Кръстева стана собственик и на спортния всекидневник "Меридиан мач".
По този начин Кръстева и нейният син - зам-министърът от ДПС Делян Пеевски закупиха 42% в дружеството "Обединени български вестници", което държи 90% от печатницата - ИПК Родина.
През месец юни миналата година бившата директорка на спортния тотализатор закупи от Петьо Блъсков други два национални всекидневници "Монитор" и "Телеграф" и седмичника "Политика".
В редакционното каре на вестник "Меридиан мач" вече пише, че той се издава от "Нова българска медийна група", която е собственик на трите издания. "Монитор", "Политика" и "Телеграф" бяха продадени заедно с недвижимо имущество и дялове от издателския комплекс "Родина".
В него участват издателите на "Банкер", "Стандарт", "Новинар", "Дума" и "Меридиан мач".
рена Кръстева и синът й Делян Пеевски са близки до Движението за права и свободи /ДПС/, което е част от управляващата тристранна коалиция.
ДПС е смятано за един от основните генератори на корупция в държавното управление. Западни медии цитираха през последната година имената на тримата министри от движението като виновници за негативния имидж на кабинета в Европа.
29.05.2008

петък, 30 май 2008 00:01:00

Няма коментари: