събота, 31 май 2008 г.

Нико Тупарев се раздели със СИА, ще работи за Би Ти Ви

24 Часа - 30 стр.
Нико Тупарев се раздели със СИА, ще работи за Би Ти Ви



„Стани богат" се маха от Нова тв догодина
„Стани богат" - най-популярната тв игра у нас, може да изчезне от програмата на Нова тв догодина.)
Продуцентът й Нико Тупарев се скара с медията и реши да не работи за нея. Той отказа да прави четвъртия сезон на „Биг Брадър", няма да снима и „Сделка или не". Лицензите за двете предавания принадлежат на Нова тв, която нае други продуценти за тях. Разрешителното за „Стани богат" обаче е на Тупарев. Ако отношенията му с Нова тв не се затоплят, той ще премести играта в друга медия. Единственото сигурно е, че тя ще е по Нова тв до края на годината, когато свършва договорът за излъчването й
Само преди седмица настъпи разривът с Нова тв - медията, която на практика направи Тупарев почти толкова известен, колкото са и водещите в предаванията му. Той преговарял с шефа на Нова тв Павел Станчев, след което поискал един ден за размисъл, разказа самият Тупарев. През това време ръководството на медията поканило негови колеги от екипа на „Биг Брадър" да снимат риалити шоуто, но без шефа си.
„При тези условия няма да работя. Отказах се от „Биг Брадър 4", съобщи продуцентът.
„Имахме желание да работим с новата му компания, но не стигнахме до споразумение. Държим „Биг Брадър" да се прави сериозно, докато той ще има много ангажименти за други телевизии", обясни шефът на Нова тв Павел Станчев.
Докато беше в СИА, Тупарев имаше предавания в почти всички телевизии -„Вкусно" по БНТ, „Стани богат", „Сделка или не", „Биг Брадър" и „VIP Брадър" по Нова тв, вечерното шоу на Азис" по ТВ 2. Беше време, когато и „Сблъсък" на Иван и Андрей се правеше от тях, също и „Рекламнапауза" с Део по БНТ.
Би Ти Ви май е единствената телевизия, с която Нико е работил най-малко. Една от причините е била, че той е прекалено свързан с Нова тв.
Когато в телевизията на Мърдок научават, че Слави ще прави „Пейсмен" за конкуренцията, ръководството силно се притеснило, че ще претърпи провал с „Мюзик айдъл". Смятало, че останалите продуценти на пазара няма да се справят с формата. Шефовете обсъждали да наемат и Тупарев, но се притеснявали, че той е човек на Нова тв. Накрая го поканили да помага на Иван и Андрей и рейтингите не ги разочаровали.
Дали успехът на шоуто, или скандалът с Нова тв, или съвсем трета причина, но Тупарев влиза на бял кон в Би Ти Ви от тази есен.
Той ще прави 7 предавания, предимно форматни, за първата частна национална тв у нас. Най-тежкото, с което се захваща, ще е сериалът, за който Би Ти Ви разказва от миналата година. Той ще е по български сценарий, а сюжетът му ще се върти около семейната сага на един наш род.
Би Ти Ви замисля и публицистично предаване в неделя преди обяд на мястото на „В десетката" на Иво Инджев. Ще го даде на външен продуцент, който може би ще е Тупарев.
Водеща ще е Мира Баджева, изпълнителен директор на издателството за списания „Болкан медиа груп" („Жената днес", „Идеален дом", „По-здрави").
„Искам в портфолиото ми да има различни сегменти от тв продукции - хумор, токшоу, риалити, сериал, игри", казва Тупарев. С тази амбиция той започва риалити наесен, но по БНТ - „Животът на другите". В него хора живеят заедно, но на принципа на антагонизма -например богат с бедни, националист в циганско гето, семейство с едно дете при многодетни. Всеки епизод ще представя различен случай, а целта е да опознаем другите.
Държавната телевизия е избрала да купи и семейна игра, правена от Тупарев. Семейства - мама, татко и аз - ще се състезават на принципа „бързи, смели, сръчни".
***
Текст под снимка
Ники Кънчев може би ще води „Стани богат" в друга тв.
събота, 31 май 2008 00:01:00

Няма коментари: