събота, 31 май 2008 г.

„Телеман" само с авторски продукти

24 Часа - 31 стр.
„Телеман" само с авторски продукти



Стартът на продуцентската компания „Телеман" е на 20 март 2004 г. Тогава тръгва предаването й "Горещо" по Нова тв с водеща Венета Райкова.
Четири години по-късно тя продължава да доказва, че е перфектният избор за тв лице на добре измислен формат - рейтингът на "Горещо" е между 15 и 20 пункта.
"Телеман" има едно изключително качество - досега разработва само авторски предавания. Такова е и "Отечествен фронт" с водещ Мартин Карбовски, което е в ефира на Нова тв от май 2006 г. В него авторът сам намира историите си и сам ги снима с камера в ръка, не му трябва нито осветител, нито оператор.
Между другото това е първото българско предаване, направило добро впечатление на Националната филмотека
Наскоро тя подписа дого-ворсНоватви продуцентите всяка неделя да излъчва по едно издание от "Оф" в софийското кино "Одеон". Сделката е за 52 седмици, а входът за зрители е безплатен. Миналата неделя бе премиерата на прожекциите, като сред гостите са били Пили Иванова и Вежди Рашидов.
От 2 седмици "Телеман" се е захванала с "Искрено и лично" на Миглена Ангелова. Водещата на Би Ти Ви се премести заедно с рубриката си в Нова тв. "Телеман" й е изпълнителен продуцент - занимава се с производството, докато Ангелова отговаря за съдържанието. Миналата година продуцентите предложиха свой проект за риалити шоу на БНТ - "Емигранти". Грандиозно замисленото предаване трябваше да заснема български емигранти в чужбина и техните роднини в студио тук. За водещ беше поканен Иван Гарелов, но преди време той обяви, че не иска повече да чака старта на шоуто. Ако то бъде пожелано от някоя телевизия, много вероятно е негов водещ да стане Карбовски.
Още един проект отлежава в чекмеджето на продуцентската къща - "Зелена карта". Навремето той беше предложен на прохождащата ТВ 7, но тя го намери за твърде скъп. Идеята е българки да си избират американци за съпрузи пред зрителите.
"Телеман" е на Боян Петков и на режисьора Николай Русакиев, който прави всичките й предавания. Къщата е дъщерна фирма на американската компания „Глобъл мениджмънт венчърс".
събота, 31 май 2008 00:01:00

Няма коментари: