събота, 31 май 2008 г.

"Господари на ефира" остава в Нова тв

24 Часа - 31 стр.
"Господари на ефира" остава в Нова тв



„Имаш поща май няма да види следващ сезон
След като БиТиВи и Нова тв 2 седмици наддаваха за „Господари на ефира", в крайна сметка смешното шоу остава там, откъдето тръгна.
В тв кулоарите дълго се говореше, че Нова тв сваля всички предавания на продуцента Магърдич Халваджиян. Отношенията им се подобрили, след като другият продуцент - Нико Тупарев, си тръгна шумно от телевизията.
„Много държим на „Господари на ефира", както и те на нас", каза шефът на Нова тв Павел Станчев. Предаването стана изключително популярно именно в националната телевизия. Една година преди това то се излъчваше по „Седем дни".
Заради нисък рейтинг обаче „Имаш поща" с Гала едва ли ще продължи да е на екрана през следващия тв сезон. То е на същия продуцент. Халваджиян има две продуцентски компании със сходни имена
От 2002 г. „Глобал филмс"
произвежда филми, тв програми, рекламни и музикални клипове. Нейни са „Море от любов" и „Сладко отмъщение" по Би Ти Ви, музикалното шоу „Стар Академи" и „Пълна промяна" по Нова тв.
Напоследък компанията направи две доста успешни предавания за Би Ти Ви -„Ясновидци" по английски лиценз и благотворителното шоу „Великолепната шесторка".
Именно то скарва Халваджиян и Слави Трифонов, въпреки че повечето музикални клипове на тв водещия са произведени от арменеца.
Трифонов имал намерение да покани Димитър Рачков за водещ на „Пей с мен". Запознати твърдят, че Халваджиян разбрал за проекта и предложил подобен - „Великолепната шесторка", на Би Ти Ви.
Препирнята вероятно е приключила, тъй като наскоро Халваджиян създаде Национална тв академия, в която покани за участие и Трифонов. Тя ще раздава годишни тв награди.
Въпреки многото предавания мечтата на Магърдич е да снима филми
Засега е направил пълнометражния „Печалбата", излъчен по БНТ през 2001 г., и сериала „Морска сол", показан по Нова тв през 2004 г.
Другата продуцентска къща на Магърдич - „Глобал вижън", е създадена в съдружие с брат му Джуди и Асен Чанков. Тя се появява на екрана през 2003 г. с „Господари на ефира" и „Руска рулетка" по БНТ.
Миналата година „Глобал вижън" започна да работи и за ТВ 7, като направи „Игра за милиони". Заради нея бе построено най-голямото и модерно студио в България.
събота, 31 май 2008 00:01:00

Няма коментари: