събота, 14 март 2009 г.

12 компании се присъединиха към бизнес лидерите у нас

Класа - 22 стр.
12 компании се присъединиха към бизнес лидерите у нас



Сред новите членове на БФБЛ са "Ърнст енд Янг" България, "Еврофутбол", "Хюлет-Пакард" - България, "Адрес Недвижими имоти" и др.
12 нови организации се присъединиха към Българския форум на бизнес лидерите (БфБЛ) в четвъртък вечерта. Сред новите членове на престижната организация са "Адрес Недвижими имоти", Англо-американско училище в София, Българоамериканска кредитна банка, 'Ърнст енд Янг" - България, "Еврофутбол", "ХюлетПакард" България, "Джей Ти интернешънъл" - България, Нова телевизия, "ПрайсуотърхаусКупърс" - България, "Хил интернеипзнъл" - България, хотел "Метрополитън" - София, и "Шенкер".
Някои от новите мениджъри идват от клонове на техните компании в чужбина, като Джон Мистакидис, управляващ съдружник за страната на 'Ърнст енд Янг" - България, Ираван Хира, управляващ мениджър на "Хюлет-Пакард" - България, Ясухиро Накаджима, назначен за генерален мениджър на "Джапан табако интернешънъл" за България и Хелмут Шуейгофер, мениджър на "Шенкер" за страната. Ирина Цветкова пък поема предизвикателствата, които съпътстват и новата й длъжност на управляващ съдружник на "ПрайсуотърхаусКупърс" - България", а Ирина Жотева е вече управляващ съдружник на "Хил интернешънъл" ООД България. Представени бяха и новите мениджъри на "Адрес Недвижими имоти" - Цветелина Тасева, на "Еврофутбол" - Мариела Замфирова, на Българо-американска кредитна банка - Мария Шейтанова, на Англо-американското училище в София - Джеймс Лехи. Той обяви, че за трета поредна година училището ще дари пълни 4-годишни стипендии на талантливи български ученици. Кампанията ще бъде официално обявена на 18 март, когато ще бъде представена подробна информация на интернет страницата на училището. Хира, новият генерален директор на "Хюлет-Пакард" - България, потвърди намерението на компанията да продължи да подкрепя развитието на българското образование в сферата на технологията, както и да бъде гарант за етично поведение в бизнеса си в България.
"С удоволствие посрещаме новите лидери в семейството на етичния бизнес на Българския форум на бизнес лидерите. Пожелаваме успех на всички в новите предизвикателства и вярваме, че те ще постигнат много успехи и ще продължат да допринасят за развитието на българското общество, правейки бизнес отговорно и прозрачно", каза Мария Шишкова, председател на форума.
БфБЛ обединява над 220 български и международни фирми, извършващи дейност в България. Организацията е първата бизнес общност в страната, занимаваща се с въпросите на бизнес етиката и корпоративната социална отговорност.
***

Няма коментари: