вторник, 10 март 2009 г.

Стив Джобс се завръща на 8 юни?

Expert.bg - Международни
Стив Джобс се завръща на 8 юни?



Стив Джобс, основателят и лидер на Apple, ще се завърне на поста CEO в компанията на 8 юни, съобщи TechNews, позовавайки се на публикация в сайта Baltimore Sun.
По-рано тази година, през януари, Джобс се оттегли временно от управлението на Apple, поради здравословни причини. Тогава той обяви, че ще отсъства до края на юни, припомня Fortune.
Предположенията на журналиста Дейвид Цейлър за точната дата на завръщане на Стив Джобс се базират на информация за световната конференция за разработчици (WWDC), която Apple организира всяка година.
На 9 юни 2008-а, по време на WWDC, компанията съобщи, че подготвяната нова операционна система Mac OS X 10.6 Snow Leopard ще излезе след една година. Цейлър предполага, че дебютът на системата ще бъде на тазгодишната конференция WWDC и, че лично Стив Джобс ще представи новата ОС, наследник на Leopard.
Журналистическата проверка установява, че Moscone Center в Сан Франциско - традиционното място за провеждане на WWDC - е резервирано за провеждане на корпоративно мероприятие през цялата втора седмица на юни. Кой друг, ако не Apple, би направил тази резервация, пита риторично Цейлър.
Важни обявления, каквото безспорно е това на новата операционна система, се правят още в първия ден на форуми от ранга на WWDC. Най-логично би било Стив Джобс да представи Snow Leopard в своята откриваща реч на конференцията, заключава Дейвид Цейлър.

Няма коментари: