събота, 14 март 2009 г.

За пореден път Стив Балмър, изпълнителният директор на Microsoft , е заявил интерес към сделка с Yahoo

Сега - 46 стр.



За пореден път Стив Балмър, изпълнителният директор на Microsoft , е заявил интерес към сделка с Yahoo, касаеща бизнеса с търсене на интернет компанията, съобщи CNBC, цитиран от TechNews.
Карол Барц обаче, която пое управлението на Yahoo от Джери Янг, засега не откликва на опитите за започване на диалог от страна на Майкрософт, според анонимните източници на CNBC.
В понеделник се появиха информации, че Карол Барц ще обяви тази седмица план за реорганизации. Дамата, която преди това направи кариера като шеф в Autodesk, е намекнала за очакваните промени пред своите подчинени.
Същевременно Yahoo оперира без шеф по сливанията и поглъщанията (М&А), което не предполага скорошни сделки. Постът е овакантен от Джералд Хор-кан, вицепрезидент по корпоративна стратегия, който се оттегли от компанията, според Уолстрийт Джър-нъл.
Хоркан се беше посветил миналата година на сделката с Майкрософт, която така и не се осъществи. Мениджърът напусна Yahoo преди няколко седмици, но все още не е назначен негов заместник.

Няма коментари: