сряда, 13 май 2009 г.

Любиша Самарджич с приз за развитието на медиите в региона

Класа - 11 стр.
Любиша Самарджич с приз за развитието на медиите в региона



Любиша Самарджич ще получи наградата за развитието на медиите в региона на Mediamixx'09. Медийният фестивал ще се проведе от 3 до 6 юни в курорта Албена.
Популярният сръбски актьор ще получи отличието си на специална церемония в двореца на румънската принцеса Мария в Балчик. Самарджич ще бъде и председател на журито за Golden Umbrella за телевизия, обяви директорът на фестивала Миглена Тодорова. БНТ пък ще вземе специална награда за цялостен принос за развитието на медиите в България по случай 50-я юбилей на държавната телевизия.
Най-горещите теми от медийния и комуникационния свят ще дискутират световноизвестните гости на медийния конгрес, част от Mediamixx'09. Събитието ще бъде открито от създателя на "Уикипедия" Джими Уейлс, който пристига у нас по покана на предаването "Пиано бар Нощни птици" по БНТ1. Д-р Марио Гарсиа ще сподели опита си в издания като The Wall Street Journal, в панела "Бъдещето на печатните медии". Какво ще се случи с телевизията пък ще дебатират представители на СЕМ и КРС, както и Ханс Маар, управляващ директор Mahrmedia. Джонатан МакДоналд, управляващ директор на Jonathan MacDonald Associates пък ще разкрие тайните на мобилния свят в презентацията си. В нея той ще сподели и опита си като създател на Blyk - първата безплатна мобилна мрежа, спонсорирана само от реклами. Неговата компания е автор на стратегията на Ogilvy One Worldwide за дигитално съдържание. МакДоналд ще участва в дискусията "Как да рекламираме в новия свят на медиите".
Сред най-любопитните теми на конгреса е "Как да направим успешен бизнес в и чрез медиите", като неин модератор е Харалд Рийнер, главен марктениг директор на Vienna Insurance Group. B този панел ще се включи и Андреас Рудаш в качеството си на член на борда на RTL Group.

Няма коментари: