четвъртък, 14 май 2009 г.

Facebook е най-използваният сайт за миналия месец

bpost.bg - Свят
Facebook е най-използваният сайт за миналия месец



Британска класация определи най-популярните сайтове според това колко време прекарва средностатистическият жител на Острова в тях. На първо място застава социалната мрежа Facebook, като става ясно, че великобританците прекарват месечно средно 22 часа и 20 минути сърфирайки в интернет.
Facebook заема 13% от времето прекарано от британците в интернет. Това означава, че всеки от островитяните прекарва средно една от осем минути в социалната мрежа. Общото време, прекарано от британци във Facebook за последния месец, се равнява на 6,2 милиарда минути, което е с 3,8 милиарда повече, сравнено с април миналата година.
Второто място се заема от Windows Live, което е новото име на Hotmail – инструментът за e-mail и чат. За последния месец потребителите са прекарали в сайта 4,5 милиарда минути. Третото място в списъка е за най-голямата търсачка – Google, която е окупирала 2,6 милиарда от минутите на ползващите интернет.
Интересен факт е средно прекараното време в интернет на британците – то е 22 часа и 20 минути на месец. Това е с цели 34% повече, отколкото през април 2008, когато цифрата бе едва 16 часа и 36 минути.
В класацията надолу попадат eBay.com (2 милиарда минути), Yahoo! (1,7 милиарда минути), AOL (1,5 милиарда минути) и ВВС (1,1 милиарда минути).
Под границата от милиард минути остават YouTube (898 милиона), Microsoft (733 милиона) и Apple (719 милиона).

Няма коментари: