петък, 15 май 2009 г.

Отговор от вестник "Класа"

Дневник - 11 стр.
Отговор от вестник "Класа"



Вестник "Класа" беше готов да тиражира опровержението Ви в утрешния си брой. С изненада установих обаче, че един час преди да ме потърсите по телефона (14.00 часа на 14.05.), Вашето опровержение "Вестник "Дневник" не е продаден" се появи във Facebook, а малко след това и на сайта на ръководения от Вас всекидневник.
Считам, че когато една медия е засегната от друга и търси право на отговор, то тя не го прави през Facebook, нито на собствена територия.
В писмото си до мен от вчера - 14.05.2009 г. - Вие цитирате Етичния кодекс на българските медии, който сте подписали и изразявате становище, че реакцията на "Класа" ще е показателна за това какви правила в журналистиката следваме.
Ние под Етичния кодекс на българските журналисти не сме се подписвали, но в замяна на това твърдя, че работим професионално. В нашата публикация не сме цитирали никого неправилно, поради което считам, че не е необходимо да занимаваме читателите ни с подробности около продажбата на вестник "Дневник".
В случай че пуснем невярна информация, съм готова да действам в рамките на журналистическата етика, като за целта ще Ви отделим необходимото място на страниците на "Класа" за опровержение.
На този етап обаче не виждам нищо некоректно в работата на репортерите от медията, на която съм главен редактор.
С уважение, Неда Попова Главен редактор на вестник "Класа"

1 коментар:

nibelung каза...

леко жълто-кафяво отговорче,кафяво защото дъха на тоалетна