понеделник, 28 април 2008 г.

Ford продаде деветмилионния си Mustang


дата : 28 април 2008 г. 11:01 ч.
Това е и най-дълго съществувала марка на Ford, след като бе представена на 17 април 1964 година



Ford съобщиха в четвъртък, че са създали деветмилионния си Mustang, който бе GT кабриолет, запътил се към Айова. Съобщението идва само седмица, след като така наричаният в щатите Pony Car отпразнува 45-годишнината си и в момент, когато това е един най-добре продаващите се спортни автомобили в света.

Това е и най-дълго съществувала марка на Ford, след като бе представена на 17 април 1964 година по време на Световното изложение в Ню Йорк.

Сега един на всеки два спортни автомобила, продадени в Щатите, e Ford Mustang.

Продажбите надвишават 490 000 бройки в първите 12 месеца на пазара, като надминават 1 милион през първите две години. Така се подобряват рекордите за продажби, на който и да е модел в историята.

В днешно време вече виждаме петото поколение на митичния модел, като той се предлага като купе и кабриолет. Отскоро пък ще се предлага и във вариант със стъклен покрив.

През следващите няколко години пък ще бъде представен фейслифт, а вероятно след това и изцяло нов дизайн. Този евентуален модел от шесто поколение ще бъде базиран на изцяло новата глобална платформа на Ford със задвижване на задните колела.

При бъдещия модел се очаква няколко нови двигателя, като вероятно те ще предлагат и принудително впръскване. Освен това се очаква шестото поколение да идва с изцяло независимо окачване.

rs-auto.bg

Няма коментари: