събота, 23 август 2008 г.

50 милиона лева за тв правата на “А” група

Монитор - 40 стр.
50 милиона лева за тв правата на “А” група



ТV 2 взе правата за пет години, дава седем мача
ТV 2 взе правата за телевизионно излъчване на мачовете от "А" група за следващите 5 години. Медията ще извади близо 50 млн. лева на няколко транша.
Официалният договор бе сключен между шефовете на ТV 2 Огнян Димов и Яна Иванова, както и Карен Харисън от Си Ем И, нейната дъщерна Ринг ТВ, президента на ПФЛ Валентин Михов и шефа на БФС Борислав Михайлов. От името на клубовете парафира ръководителят на работната група Константин Баждеков.
Споразумението предвижда през започналия вече футболен сезон ТV 2 да излъчва седемте мача, които ще останат извън интереса на Канал 1. БНТ ще предава дербито на кръга до края на сезона 2007/2008. Националната телевизия държи правата върху най-интересната среща благодарение на все още действащия си договор със S.V-R.S.A. Той обаче изтича след година и ако искат да продължат да излъчват двубои от "А" група, хората от "Сан Стефано" ще трябва да преговарят допълнително с ТV 2. Новите собственици на правата ще имат пълен контрол върху кадрите от елитните ни мачове в интернет. На 1 септември пък ТV 2 ще обяви новите изисквания за 90-секундните репортажи, които до този момент телевизиите имаха право да излъчват.
Очаква се сключената сделка да донесе сериозни финансови постъпления за елитните ни клубове. Те ще получават финансови инжекции на три транша. Първият ще бъде еднакъв по размер за всички и с него ще трябва да създадат условия за пряко излъчване на мачовете от стадионите. Ако изпълнят това изискване, клубовете ще усвоят и втори транш, чийто размер ще се формира на базата на гледаемостта и временното класиране в шампионата. Третата част от общата сума участниците в "А" група ще получат след края на първенството, като размерът за всеки поотделно ще зависи от точковия му актив след последния кръг. Предвидени са и допълнителни клаузи за добър футболен продукт и медийно отразяване.
***
Текст под снимка
Боби Михайлов и Вальо Михов се поздравяват след подписването на договора.
събота, 23 август 2008 04:58:05

Няма коментари: