четвъртък, 26 юни 2008 г.

Хаос в Yahoo!

News.bg - Технологии
Хаос в Yahoo!



Компанията Yahoo! преживява кадрова криза.
От началото на годината са напуснали поста си 114 ръководители от различни нива.
Масовото бягство на ключови фигури продължава и по мнението на аналитиците то значително ще отслаби позициите на Yahoo! на Интернет-пазара.
Според изданието TechCrunch, което се позовава на служители на ръководни длъжности в Yahoo!, изпълнителният директор на компанията Джери Янг от седмица е в неизвестност, не отговаря на телефонните обаждания и не съобщава къде се намира.
Сега компанията се ръководи от президента на Yahoo! Сю Декър.
Миналата седмица стана известно, че от компанията си отиват Джеф Уайнър - вице-президент наYahoo! Network Division, Усама Файад - ръководител по обработка на данните, и Джеръми Заводни - един от ключовите разработчици.
Напускат също Ки Лу - изпълнителен вице-президент, който отговаря за технологиите на търсенето и рекламата на Yahoo!, Брад Гарлинхайс - старши вице-президент, и Виш Махиджани - също старши вице-президент.
След като стана известно за новата вълна от напуснали топ-мениджъри, цената на акциите на Yahoo! падна с 3,3%.
Според аналитиците бягството на такова количество ключови фигури ще се отрази крайно негативно на положението на компанията в бъдеще.
„Тези събития ще създадат нестабилност сред сътрудниците, които са подчинени на напусналите мениджъри. Мисля, че това ще стане критичен момент за Yahoo!", смята Колин Гилис, аналитик от Canaccord Adams.
По информация на TechCrunch от януари 2008 г. постовете си в Yahoo! са напуснали 114 ръководители от различни нива, без да се смятат редовите сътрудници.
В същото време според Wall Street Journal Yahoo! планира да проведе поредната реорганизация, за да обедини отделите си, отговарящи за електронната поща, търсачката и главния портал, в единна организация.
Решението за тази реорганизация идва от президента на компанията Сю Декър.
Очаква се, че тя ще подобри координацията между сервизите на компанията и групите за глобална продажба.
Представителите на Yahoo! обаче отказват всякакви официални коментари.
Както пише TechCrunch, "сегашната ситуация в компанията може да се характеризира като хаос".
25.06.2008

четвъртък, 26 юни 2008 00:01:00

Няма коментари: