четвъртък, 11 декември 2008 г.

Microsoft потвърди интерес към частично поглъщане на Yahoo

Expert.bg - Международни
Microsoft потвърди интерес към частично поглъщане на Yahoo



Генералният директор на Microsoft Стив Балмър е подтвърдил, че корпорацията е заинтересована от частично поглъщане на Yahoo, съобщава Франс Прес.
За подобно намерение на Редмънд някои водещи медии съобщиха преди една седмица, но новината мина в графата слухове, поради липса на официално изявление на която и да е от двете страни.
Балмър е подчертал, че купуването на бизнеса с търсене на Yahoo би било изгодно и за Microsoft, и за самата Yahoo. Той е изразил също желанието си подобна сделка да се осъществи колкото се може по-бързо, посочва TechNews.
Шефът на Microsoft обаче е отрекъл в момента да се водят каквито и да е преговори между двете компании.
Междувременно, Microsoft съобщи за назначаването на ветерана от Yahoo Ки Лу за ръководител на поделението за търсене и рекламни технологии. 40-годишният специалист ще се отчита директно на Стив Балмър.
Вече близо една година Microsoft и Yahoo не могат да се разберат за сделка, която е желана от Редмънд, с оглед на интернет амбициите на софтуерната корпорация, и изглежда напълно логична, предвид затрудненията, които изпитва Yahoo в последно време.
Първоначално Microsoft предложи 47,5 милиалрда долара за акциите на Yahoo, но интернет компанията сметна тази сума за подценяваща. По-късно Microsoft излезе с оферта само за бизнеса с търсене на Yahoo, но до договорка отново не се стигна.

Няма коментари: