петък, 21 март 2008 г.

Започна Националната кампания "Да засадим дърво"


Започна Националната кампания "Да засадим дърво"


дата : 20 март 2008 г. 12:42 ч.

Началото на Националната кампания "Да засадим дърво" бе дадено днес в Клуба на народния представител в парламента. Организатори на кампанията са парламентарната Комисия по околната среда и водите, Министерството на околната среда и водите и Държавната агенция по горите.
Председателят на Комисията по околната среда и водите Георги Божинов даде старт на кампанията с пожеланието всеки да срещне много природна красота и човешка доброта. Той припомни, че има 50 милиона фиданки, които чакат да бъдат засадени.
Председателят на Народното събрание Георги Пирински отбеляза, че апелът "Да засадим дърво" отеква много силно в обществото ни. "Това е израз на усещането да се обърнем към природата, да си спомним вечното и стойностното и да го съхраним", каза Пирински.
Той призова този апел да бъде пренесен в цялата страна, за да бъде съхранено националното ни богатство - природата и гората.
В Клуба на народния представител бяха космонавтът Георги Иванов и народната певица Валя Балканска, която лично поведе народните представители и гостите пред сградата на парламента, където Георги Пирински, председатели на парламентарни групи, депутати и гости посадиха дръвчета в подкрепа на идеята.
Лица на кампанията са Елица Тодорова и Стоян Янкулов. Те изпълниха песен, специално посветена за случая. На откриването на кампанията присъстваха и генералните директори на БТА - Максим Минчев, на БНТ - Уляна Пръмова, и на БНР - Валери Тодоров.

Няма коментари: