петък, 21 март 2008 г.

"История" спечели онлайн наградата на Jameson


"История" спечели онлайн наградата на Jameson


дата : 20 март 2008 г. 13:30 ч.

Вече е известен победителят в онлайн конкурса за наградата Jameson - това е филмът "История" на режисьора Горан Гънчев от град Стара Загора. Лентата печели с убедителен коефициент - 3,54 от 102-ма гласували, дали общо 361 точки за филма. Горан Гънчев ще получи преносим компютър Mac Book Pro с професионален софтуер за монтаж - Final Cut Studio.
Онлайн конкурсът на Jameson се провежда за първи път у нас и има за цел да разшири аудиторията на български късометражни филми и да провокира кинаджиите да правят повече филми. Наградата ще бъде връчена на специална церемония в Дома на киното в началото на месец април.
Ето какво отговори победителят на въпроса за провокацията да участва в един чисто нов онлайн конкурс: "Kонкурсът дава възможност на всички млади кинотворци /любители или професионалисти/ да се изявят, представяйки продуктите си пред неограничен брой зрители.
Освен всичко друго това е и един своеобразен начин да прецениш нивото си на работа. И най- важното е, че дава шанс да бъдеш забелязан. Та нали става въпрос за "откриване на млади таланти". Основният ми мотив за участие е да си "сверя часовника" спрямо останалите".

Няма коментари: