вторник, 18 март 2008 г.

Инфо радио става музикална станция за класически рок


Инфо радио става музикална станция за класически рок


дата : 17 март 2008 г. 12:27 ч.


Инфо радио става музикална радиостанция и ще излъчва класически рок, съобщи изпълнителният директор на медията Константин Тилев. Новото радио ще се нарича Стар (STAR FM) и слоганът му ще е "Класика в рока".
Промененият формат е наложен от новите собственици - американската медийна компания "Еммис интернешънъл" ("Emmis International"), която държи и мажоритарния дял в радиоверигите FM+ и Fresh.
Преди няколко месеца "Еммис" купи Инфо радио от Светослав Петров. Президент и председател на борда на директорите на радио FM+ е Пол Фидик, който оглави и Инфо радио.
Инфо радио стартира през 2001 г. с уникален за нашия пазар информационен формат - news&talk и на всеки 15 минути излъчваше новинарски емисии.
"От днес на 13-те честоти на радио Стар ще звучат рок песни предимно от 70-те и 80-те години, ще има кратки новини на всеки час", съобщи Тилев. Той поясни, че новият формат е в отговор на желанията на слушателите над 30-годишна възраст.
"От 1976 г. се занимавам с радиобизнес и съм имал много проекти в тази област, този е от най-предизвикателните", каза Тилев, който е вицепрезидент на радио FM+.

Няма коментари: