събота, 22 март 2008 г.

"Винпром Пещера" АД протестира срещу въвличането на бизнеса в интриги

"Винпром Пещера" АД протестира срещу въвличането на бизнеса в интриги

дата : 21 март 2008 г. 21:22 ч.
Дружеството никога не се е занимавало с незаконна дейност, не се занимава и няма намерение да се занимава с политика,  заявяват от



"Дружеството никога не се е занимавало с незаконна дейност, не се занимава и няма намерение да се занимава с политика."

Това заявяват от "Винпром Пещера" АД в открито писмо по повод информации, в които фирмата "напълно незаслужено е обвинена в престъпни деяния" и името й се свързва с имена на хора, свързани с престъпния свят.

"Компанията не е участвала и няма намерение да участва в политическите борби в България, не поддържа финансово която и да е политическа сила в страната, се посочва още в писмото.

От самото си създаване дружеството винаги се е стремяло да спазва законите и добрите бизнес практики в страната, в резултат на което се ползва с добро име в обществото, сред държавните институции и бизнес средите", заявяват от "Винпром Пещера".

"Внесените от фирмата преки и косвени данъци в хазната са над 220 милиона, което прави дружеството вносител на над 50 на сто от данъците, внасяни от всичките над 250 регистрирани производители в бранша", се посочва още в отвореното писмо.

"Винпром Пещера" АД е многократно номинирано за приза "Данъкоплатец на годината" и два пъти е удостоено с приза "Златна роза".

Направените от дружеството инвестиции са за над 50 милиона лева, а ежегодно кредитираните земеделски кооперации и производители в страната са над 200, пише още в писмото.

Няма коментари: