вторник, 7 април 2009 г.

Назначиха Милена Цветанска за шеф на БНТ новините

Монитор - 18 стр.
Назначиха Милена Цветанска за шеф на БНТ новините



Досегашната водеща на "По света и у нас" Милена Цветанска стана главен редактор на новините в БНТ, съобщиха от медията вчера. Журналистката приема поста от Емил Мил-дов, който пък е назначен за главен секретар на медията. Също вчера, но в братското БНР, започна работа бивш кадър на БНТ. Става дума за досегашния глас на Емел Етем Владислав Пре-лезов, който вече е на щат в "Хоризонт".
С повишението Цветанска слиза от екрана, потвърди самата тя. " Предложиха ми да остана водеща на "По света и у нас", но смятам, че работата ми ще е достатъчно натоварена. Ще се съсредоточа основно върху нея", каза нови-нарката. През последните четири години тя водеше " По света и у нас" в тандем с Даниел Чипев. Двамата бяха една от най-популярните двойки на емисиите в 18 часа.
По-късно представяха централната емисия в 20 часа. Чипев ще продължи да води, но в компанията на Добрина Чешмеджиева. Милена Цветанска е дългогодишен кадър на държавната тв. На "Сан Стефано" 29 попада през 1993 г. Първите й репортерски изяви са в сферата на здравето и екологията. След това е политически репортер в Народното събрание и президентството. Няколко години е редактор, репортер и коментатор в предаването " Панорама".
Междувременно вчера Владислав Прелезов беше представен официално пред новите си колеги от "Хоризонт". Досегашният говорител на министър Емел Етем е назначен на щат в "Блокови предавания" на държавното радио.
"Въпрос на творческо виждане е дали ще водя ново предаване или ще се изявявам в някое от утвърдените", каза за "Монитор" Прелезов.
"Минал съм през нови-нарството, бил съм водещ на новините в БНТ и е добре вече да водя предаване, каза още той. - "Нещо повече" е един прекрасен пояс на "Хоризонт", който анализира злободневните теми от деня и в който виждам евентуална реализация засега."
Владислав напусна БНТ преди 5 години, за да стане директор на Военния телевизионен канал. След това кариерата му продължи като говорител на Министерството на отбраната и на Министерството на извънредните ситуации.
"Човек не трябва да се връща назад." Така отговори Прелезов на въпроса защо започва работа в БНР, а не в БНТ откъдето изгря звездата му. "Минал съм през тв новините и мисля, че човек трябва да расте не само в творчеството си, но и в кариерата, каза той. - 5 години след моето напускане на БНТ не върви отново да водя новини. Едно обзорно предаване по "Хоризонт" е добра алтернатива."

Няма коментари: