сряда, 8 април 2009 г.

Yahoo! пуска нова музикална търсачка

Класа - 11 стр.
Yahoo! пуска нова музикална търсачка



Американската интернет компания Yahoo! стартира партньорство с няколко музикални компании в търсене на подход, който ще й осигури дял от развиващия се пазар на дигитална музика, съобщи Ройтерс, цитиран от investor.bg.
Новата версия на Yahoo Music обединява платена и безплатна музика. Достъпът до нея е директно от сайта. "Искаме да се фокусираме върху предоставянето на услуги, които носят най-голяма стойност за потребителите и след това да си партнираме с трети страни за предоставянето на целия набор от музика", казва генералният мениджър на Yahoo Music
Майкъл Шпигелман. Той описва нововъведението като голяма стратегическа промяна за Yahoo!.
Посетителите на Yahoo Music ще избират сред модули, всеки от тях представляващ многобройни и разнообразни музикални сайтове в интернет, включително безплатни сайтове, интернет радиостанции, музикални видеоклипове от YouTube и платена музика от iTunes u Amazon.com. Услугата включва и страница с музикални изпълнители, която съдържа информация за различни музиканти и групи като дати на турнета, билети за концерти, снимки и др.
Yahoo Music ще предоставя музика и информация за 500 хил. изпълнители, което е над двойно повече от съдържанието в предишната версия на сайта. Компанията има идея да превърне услугата в отправна точка за потребителите, които търсят информация и музика от всеки жанр и изпълнител. По данни на компанията за проучвания ComScore Yahoo Music е бил вторият по популярност музикален сайт в САЩ през декември с 19,6 млн. уникални посетители. Лидер е AOL Music на Time Warner Inc. c 24,6 млн. посетители, a MySpaсе Music на News Corp. се нарежда трети със 17,2 млн. посетители.

Няма коментари: