четвъртък, 13 март 2008 г.

Национална инициатива "Да засадим дърво" започва на 20 март


Национална инициатива "Да засадим дърво" започва на 20 март


дата : 12 март 2008 г. 13:26 ч.


Ученици, студенти, природозащитници и всички, които обичат природата, ще могат да се включат в националната кампания "Да засадим дърво".
Парламентарната комисия по околната среда и водите е организатор на инициативата, с която ще бъде отбелязан първият пролетен ден.
Съорганизатори на идеята са Министерството на околната среда и водите и Държавната агенция по горите, а съпредседатели на организационния комитет - Георги Божинов, Джевдет Чакъров и Стефан Юруков.
Държавната агенция по горите разполага с над 50 000 000 броя фиданки, както и мястото за засаждане, обясни на пресконференция в НС председателят на Агенцията по горите Стефан Юруков.
Той посочи обаче, че няма достатъчно средства за засаждането им. Затова се надяваме в кампанията да се включат колко се може повече граждани, допълни Юруков.
Той обясни, че структурите на агенцията по горите са получили указания за оказване на помощ на всеки, който заяви желание да посади дърво.
Тази година трябва да бъдат залесени 40 000 кв. м гори и изрази надежда кампанията да помогне за залесяването на колкото се може по-голяма територия.

Няма коментари: