събота, 15 март 2008 г.

В СЕМ работели „смешници"

В СЕМ работели „смешници"
в. Труд
Трябва да се създаде отделен орган, който да се занимава само с цифровизацията. Около тази идея се обединиха вчера участници в дискусията „Плурализмът на медиите в страните членки на ЕС", чийто инициатор беше евродепутатът Кристиан Вигенин. Според шефа на медийната комисия в парламента Иво Атанасов иначе трудно може да се постигне синхрон между всички органи, отговорни за цифровизацията.
Лют спор се разгоря заради решението на СЕМ да прекрати конкурсите за аналогови телевизии. Медийните надзорници дори отнесоха определения като „смешници".
Според Любомир Павлов от Асоциацията на българските телевизионни оператори (АБТО) имало тв оператори, които излъчвали ефирно, без да са се явявали на конкурс за далекосъобщителен лиценз. От АБТО заплашиха, че ще искат медиен мониторинг от ЕС.
Това едва ли ще е най-правилната стъпка, подобен тип проблеми са валидни за всички страни в Евросъюза, контрира Вигенин.
От края на м. г. е готов проектът за промени в Закона за радиото и телевизията, свързани с постепенната цифровизация на медиите, съобщи Маргарита Пешева от CEM.
стр. 5

Няма коментари: