четвъртък, 13 март 2008 г.

Обама печели петима делегати повече от Клинтън в Мисисипи


Обама печели петима делегати повече от Клинтън в Мисисипи


дата : 12 март 2008 г. 20:58 ч.

Сенатор Барак Обама спечели петима делегати повече от съперничката си сенатор Хилари Клинтън в първичните избори на Демократическата партия в щата Мисисипи вчера, предаде Асошиейтед прес.
Обама печели 19 делегати, а Клинтън - 14, сочи анализ на вота, направен от АП. Обама печели изборите в щата с над 60 процента от гласовете, но по отношение на брой делегати Клинтън е успяла да ограничи победата му, тъй като печели в един от общо четирите конгресни райони.
След вчерашните избори разпределението на делегати е следното - 1598 делегати за Обама, включително избрани партийни представители, известни като суперделегати, и 1487 делегати за Клинтън, сочи преброяването на Асошиейтед прес.
За спечелване на кандидатурата на Демократическата партия на националния конгрес през лятото са необходими 2025 делегати, припомня агенцията.
АП изчислява броя на делегатите, които ще гласуват на партийните събрания през лятото, като следи спечелените от претендентите делегати във всеки щат и район и интервюира делегати, които не са обявили за кого ще дадат гласа си, за да разбере предпочитанията им.
В повечето, но не във всички щати, делегатите, спечелени от претендентите, се задължават да подкрепят своя кандидат на националните партийни събрания. BTA

Няма коментари: