сряда, 26 март 2008 г.

12 ефирни години навъртя Алфа радио


12 ефирни години навъртя Алфа радио

дата : 26 март 2008 г. 15:25 ч.

На 22 март основаното през 1996 г. във Варна Алфа радио отбеляза 12 години в ефир с две грандиозни партита - едно край морето и едно в столицата, където звучи от 17 март 2007 г.

Специалният гост за двойния рожден ден на парти радиото бе френският DJ RLP. Той е познат на феновете от авторското му шоу RLPmix, което звучи на честотите на Алфа радио в София и Североизточна България всеки делничен ден и в неделя от 13.00 ч.

Стилът на RLP е изключително разнообразен и той го доказа и на живо, комбинирайки парчета от близкото и далечното минало със съвременни звуци и ритми. "Пускам според тълпата", каза Робер Леви Провансал в отговор на въпрос как решава какво ще смесва в сета си.

"Много съм щастлив, че успях да усетя публиката и във Варна, и в София и макар че ми беше първи контакт с България и българите на живо, смятам, че станаха чудесни партита и се надявам да се забавляваме заедно пак", допълни той.

"Тълпата" от своя страна показа доволството си по типичен за една тълпа начин - с ръцете горе и пеене с цяло гърло на голяма част от хитовете, намерили място в сета на французина.

Хаус-класики като "Boogie tonight" на BootyLuv, "Music is the answer" на Danny Tenaglia, "The Storm" на Jerry Ropero, "The Funk Fenomena" на Armand Van Helden, "Danz" на Syke'n'Sugarstarr , но и ремикси на Ред Хот Чили Пепърс, Карлос Сантана, Майкъл Джексън и дори Тина Търнър подлудиха феновете във варненския клуб ArroDance, а в столичния клуб Escape като подгряващи DJ RLP се включиха и талантливите музиканти от българската хаус-формация Planet Magic Live.

Светльо, Марто и Веси забъркаха невероятен и уникален, както обикновено, пърформанс специално за първата година на Алфа радио - София, и обещаха, че това далеч няма да е единственото им участие в организирано от парти радиото събитие.

Партитата от ArroDance и Escape бяха излъчени на живо по Алфа радио, а самият DJ RLP обеща да направи специален Alpha-radio's-12th-B'day-party-RLP mix, който слушателите ще чуят съвсем скоро в едноименното предаване

Няма коментари: