вторник, 19 февруари 2008 г.

OMV отчете успехите от отговорния си бизнес през 2007 г.


OMV отчете успехите от отговорния си бизнес през 2007 г.


дата : 18 февруари 2008 г. 13:35 ч.


През изминалата година OMV - водещата петролна и газова група в Централна Европа реализира мащабна кампания, потвърждаваща ангажираността й към социално отговорни проекти.
Компанията фокусира корпоративно обществената си програма в подкрепа на образованието и проекти за пътната безопасност на децата, в сътрудничество с Каритас, SOS Киндердорф и UNICEF.
OMV спортсмени, партньори, клиенти и служители също дадоха своя дял за общото дело. Различни дейности, включващи международни благотворителни програми по бензиностанциите, осигуриха 570,000 евро, в полза на повече от 35,000 деца и младежи в Европа и Пакистан.Всеки километър от специалните етапи преминат от OMV Kronos Citroen World Rally Team донесоха по 20 евро за Move & Help през последния сезон, увеличавайки средствата до 300,000 за партньорите Каритас, SOS Киндердорф и UNICEF.
Останалите 100,000 евро бяха разпределени за SOS Киндердорф Move & Help образователна фондация през 2007 г. Този дългогодишен фонд гарантира образование и обучение най-малко за 60 деца и младежи в Австрия.
Около 200,000 светло-отразителни ленти "Виж ме" бяха продадени в бензиностанциите на OMV в Австрия, Босна, България, Хърватска, Чехия, Германия, Унгария Румъния, Сърбия и Словакия в началото на учебната година. 85,550 евро от международната инициатива отидоха към местните проекти за безопасност на движението в тези страни.
Промоция на църковен календар Move & Help на бензиностанциите OMV в Австрия. През ноември 2007 г. бяха продадени повече от 31 000 църковни календара на повече от 400 бензиностанции OMV в Австрия.
Постъпленията от 70 000 евро отидоха за инициативата Licht ins Dunkel и сега се използват за финансиране на обученията за пътна безопасност, провеждани от партньорите на програмата на OMV Move & Help.През годината служителите на OMV сериозно помогнаха на Move & Help. Те участваха в градския маратон на Виена и спечелиха около 9 000 евро. Допълнителни дарения бяха събрани и от други кампании за събиране на средства като организираните търгове във връзка с юбилейните чествания на OMV. Събраните средства възлизат на 15 000 евро. "Ентусиазмът на нашите служители, клиенти, партньори и спортисти показаха колко ефективна е станала инициативата Move & Help като начин за събиране на пари за добри каузи. Това ни даде възможност да подпомагаме устойчиви проекти в страните, в които имаме дейност, работейки в сътрудничество с партньори като Каритас, детски селища OS Kinderdorf и UNICEF", каза изпълнителният директор на OMV Волфгаганг Рутенщорфер. Програмата на OMV за социално подпомагане Move & Help е посветена и се ръководи в сътрудничество с водещи международни неправителствени организации. В бъдеще, тя все по-силно ще бъде съсредоточена върху проблемите на околната среда и енергийната ефективност.

actualno.com

Няма коментари: