вторник, 29 юли 2008 г.

Google преброи 1 трилион уникални сайта

Класа - 24 стр.
Google преброи 1 трилион уникални сайта



Търсачката Google е индексирала 1 трилион уникални сайта, съобщи официалният блог на Google, цитиран от HiComm.bg. В края на 1998 година, когато Google току-що започва работа, са индексирани 26 милиона сайта. Първият милиард бе преминат през 2000 година.
Представители на Google подчертават, че в интернет са открити повече от 1 трилион сайта, но не всички са уникални страници.
Например някои сайто-ве имат множество URL адреси, но са с идентично съдържание или пък URL генерират автоматично копия на самите себе си.
След като премахнахме тези дубликати, преброихме трилион уникални URL, пишат от Google. Не знаем колко сайта съдържа ишпернет всъщност. По-точно казано, броят на сайтовете е безкраен - например уебкалендарите имат линк за следващия ден и ние можем да проследим този линк, като всеки път намираме "нова" страница, уточняват от компанията.
В момента Google следи данните в ишпернет непрекъснато, а индексът на търсене се обновява по няколко пъти на ден.
Графиката на един трилион URL адреса е подобна на картата на 1 трилион кръстовища- Би се получила карта 50 000 пъти по-голяма от САЩ с 50 000 пъти повече пътища и кръстовища.

вторник, 29 юли 2008 05:26:14

Няма коментари: