понеделник, 28 юли 2008 г.

Yahoo разочарова инвеститорите

Монитор - 16 стр.
Yahoo разочарова инвеститорите



Компанията на Джери Янг Yahoo отчете 18,6% спад на печалбата си през второто тримесечие на годината. Причина за минуса са повишените разходи във връзка с развитието на нови проекти, съобщи Investor.bg, позовавайки се на информация от агенция Bloomberg. Нетната печалба на корпорацията се е понижила до 131,2 млн. долара, или 9 цента на акция.
Като се изключат таксите, разпределени на партньорски сайтове, продажбите са отбелязали ръст от 8,2% до 1,35 млрд. долара. Разходите за развитие са нараснали с 12%, като основна причина затова е фактът, че Yahoo е инвестирала повече средства в подобряване на технологията си за търсене.
Въпреки че икономическото забавяне е засегнало рекламните бюджети на някои клиенти, партньорството с компании като Wal-Mart Stores е помогнало на Yahoo да постигне целите си, заяви главният финансов директор Блейк Йоргенсен.
Гигантът промени и прогнозата си за приходите за цялата година на 7,35 млрд. до 7,8 млрд. долара при предишни очаквания за приходи в размер между 7,2 млрд. и 8 млрд. долара. Продължаваме да имаме възможност да увеличим печалбата за 2009 и 2010 г. и вярваме, че инвестициите, които правим сега, ще започнат да се отплащат, коментира главният изпълнителен директор Джери Янг.
В понеделник компанията постигна компромисно споразумение с милиардера Карл Айкан, като го включи в борда на директорите, за да спре битката за контрол над нея.
***
Текст под снимка
Главният изпълнителен директор на Yahoo Джери Янг няма много поводи за радост през последните месеци. Голяма част от акционерите обаче продължават да го подкрепят в борбата му за запазване на самостоятелността на компанията.

четвъртък, 24 юли 2008 05:47:14

Няма коментари: