вторник, 30 септември 2008 г.

40 000 сайта у нас предлагат онлайн хазарт

24 Часа - 6 стр.
40 000 сайта у нас предлагат онлайн хазарт

Румяна ДЕНЧЕВА

Масовото предлагане на онлайн хазарт през интернет е основният проблем пред игралната ни индустрия.
Това обяви вчера шефът на комисията по хазарта Димитър Терзиев. Той откри първото балканско изложение на игралната и развлекателна индустрия, в което участват 79 фирми от 20 държави.
Текат масирани проверки на тези сайтове, предупреди Терзиев. Повечето вече били предадени на прокуратурата и на МВР. Сред тях бил и популярният чужд сайт Sportingbet. Терзиев цитира данни на МВР, според които българите имат достъп до 40 000 интернет сайта за залагания, от които 4000 са преведени на български, но нито един не е легален.
Тъй като са извън регламентите, няма контрол над оборота и печалбите им, а правата на играчите не са защитени. Терзиев припомни че легалните хазартни оператори за 2007 г. са внесли 86 млн. лв. данъци в бюджета, като 50 млн. са от "Еврофутбол", а 10 млн. от тотото.
Работи се по промени в закона за хазарта, които ще регламентират и интернет залаганията. Вероятно ще се въведе изискване сървърите, през които стават залаганията, да са регистрирани в България и да са свързани с НАП, за да има контрол в реално време над тях.
Европа разработва обща регулация за хазартните игри, които се организират чрез медии с транс-гранично покритие, каквито са интернет и сателитните телевизионни канали. Това съобщи почетният президент на Европейската федерация на развлекателната индустрия Едуардо Антоха.
Той похвали България за добрите закони за хазартния бизнес.
По данни на ЕВРОМАТ през 2007 г. брутният приход от игрална дейност в 27-те държави - членки на ЕС, е 70 млрд.евро. От тях 20 млрд. евро е общият приход от игрални машини в зали, кафенета и електронни казина, а 23 млрд. от държавни лотарии.
Текст под снимка
Нови маси за развлекателни игри бяха показани вчера на изложението в Интер Експо Център.

сряда, 1 октомври 2008 05:17:01

Няма коментари: