събота, 4 октомври 2008 г.

Kalendar.bg стартира в уеб пространството

ntv.bg - Новини Новини категория
Kalendar.bg стартира в уеб пространствотоKalendar.bg е новата интернет страница, която "Нова телевизия" стартира в уеб пространството. Тя е част от проекта www.novatv.bg, който ще бъде онлайн през октомври и ще съдържа основна част от продукцията на телевизията.
Сайтът kalendar.bg е кръстен на едноименната информационна емисия, и съответно има новинарски профил - новини в текст, снимки и видеоформат, както и анализи, коментари, интервюта, коментари на читателите на страницата към отделните новини и интервюта в реално време с лицата на телевизията, анкети и архивни материали, метеорологична прогноза.
Място в новият сайт намират също новини в текст, снимки и видео, изпратени от зрителите на „Нова”.
Новинарският сайт ще съдържа на първо място новините, създадени от репортерите на „Нова телевизия”, както и предаванията „Здравей България”, „Темата на Нова”, „На четири очи”, „На чисто”...
Ще се предават текстове и материали – снимки и видео, изготвени на базата на информация от други източници - информационните агенции, интернет страници и др.
Рубриките са ориентирани около основните новинарски жанрове с акцент върху новините от страната, има международни и спортни новини, информации за туризъм, стил на живот, любопитни събития, култура и изкуство.
Kalendar.bg търси възможности за създаване на рубрики с коментари и анализи, както и на евентуални лични или тематични колони за определени теми и постоянни коментатори и постоянни автори. Целта е да се представя и лична позиция, която понякога може да бъде и спорна или разделяща общественото мнение.
03.10.2008 г.
събота, 4 октомври 2008 00:01:00

Няма коментари: