събота, 4 октомври 2008 г.

26% ръст на трафика на спортните сайтове

Класа - 11 стр.
26% ръст на трафика на спортните сайтове



Интересът към Олимпийските игри в Пекин и началото на футболния сезон в САЩ доведе през август до ръст от 26% на трафика на спортните сайтове, посещавани от работното място, сочат данни на Nielsen Online, цитирани от Ройтерс.
Броят на уникалните посетители, които влизат в спортни сайтове от своите офиси, нараства до 42,3 млн. спрямо 33,4 млн. през същия месец миналата година.
Създаденият специално за Игрите в китайската столица сайт на NBC Universal е посетен от 20% от активните интернет потребители на работа, или малко над 13,8 млн. уникални посетители. Те са оставали по-дълго, като се прекарвали средно по 57 минути и 7 секунди на него. Yahoo Sports е номер 1 онлайн спортна дестинация, що се отнася до достъп от служебното място, като е привлякъл 18,7 млн. посетители, над два пъти повече от миналата година.
На второ и трето място се нареждат ESPN на Walt Disney u FOX Sports на MSN c 11,9 млн. и 7,7 млн. посетители съответно. Друга причина за нарастването през август е ръстът на жените посетители. Броят на уникалните посещения от жени нараства с 37%, спрямо повишение от 21 на сто при мъжете.
събота, 4 октомври 2008 03:30:00

Няма коментари: