сряда, 1 октомври 2008 г.

Медийни и технологични компании се обединяват срещу пиратството в интернет

Инвестор - Международни
Медийни и технологични компании се обединяват срещу пиратството в интернет



Няколко големи медийни и технологични компании създадоха обединение, което планира да налага интернет като място, откъдето потребителите могат да получават музика, филми и телевизионни програми, без да имат пиратски подход, пише Ройтерс.
Според организаторите на групата, наречена Arts+Labs, това е първият случай, в който технологични компании и създатели на съдържание се обединяват, вместо да търсят решение в съдебната зала.
През последните години двете страни и организации за защита на потребителите поведоха редица съдебни битки за правата на авторите, дистрибуторите и потребителите в интернет.
По данни от сектора глобалната музикална индустрия губи 12,5 млрд. долара годишно заради пиратство. Незаконно свалените от интернет песни надхвърлят законния даунлоуд в съотношение 20:1, обясняват от новата организация.
Филмовите студиа, които членуват в асоциацията Motion Picture Association of America, са загубили 2,3 млрд. долара в световен мащаб заради интернет пиратство само през 2005 г., за когато са последните най-актуални данни на асоциацията.
Основната цел на Arts+Labs ще бъде да образоват потребителите и да представят иновациите на медийни компании и интернет доставчици, за да направят интернет по-добро място за легално разпространение на музика, кино и телевизионни програми.
Основатели на групата са AT&T Inc, Viacom Inc, NBC Universal, подразделение на General Electric Co, Cisco Systems Inc, Microsoft Corp и гилдията на авторите на текстове и композитори на песни в Америка.
Сигнализирай за грешка
30.09.2008

сряда, 1 октомври 2008 00:01:00

Няма коментари: