четвъртък, 11 септември 2008 г.

От тази есен Канал 1 и сателитният ТВ България вече ще са с нови имена - БНТ 1 и БНТ Сат

БНТ - По света и у нас 20:00 ч.
От тази есен Канал 1 и сателитният ТВ България вече ще са с нови имена - БНТ 1 и БНТ Сат



От тази есен Канал 1 и сателитният ТВ България вече ще са с нови имена - БНТ 1 и БНТ Сат. Промени ще има не само в логото и цветовете, но и в програмната схема.
Целта е в различните часови пояси да ви предложим още по-голямо разнообразие от нови публицистични и развлекателни програми, любими филми и сериали български и световни.
БНТ превърна представянето на новото си лице в празник. Студиото на националната телевизия в НДК посрещна първите си гости и им предложи вълнуващо пътуване през часовите пояси на телевизионната програма от понеделник до неделя. От тук ще се излъчват публицистичното предаване “Референдум”, музикалното риалити “Бъди звезда” и шестчасовото неделно шоу “В недел с..”. То стартира още тази неделя и водещият Димитър Цонев повдигна завесата около усилената подготовка.
Репортер: Как публиката и зрителите ще участват в предаването?
Димитър Цонев: Непрекъснато първо ще участват в предаването. Ще има много задачи, много игри за тях и публиката тук в студиото и тези, които гледат на живо. Ще има много игри, ще се печелят пари, ще се печелят велосипеди, ще могат да гласуват за много неща, които се случват тук в студиото, включително ще могат да изберат, сега ще издам една тайна, ще могат да изберат асистентките на водещия.
Утрото в събота и неделя е посветено на децата, а през седмицата на здравето и красотата. Малко преди обедните новини ще готвите с Ути. В новините ще продължим да въвеждаме първи световните тенденции, като подчертаем различните концепции в отделните часови пояси.
Вяра Анкова: Първото нещо, което ще види зрителят ще е новото студио, новата опаковка на "По света и у нас". Смятам, че ще изненадаме българския зрител с това, че ще засилим акцента на различните емисии, има предвид в концептуален вариант. Те вече ще могат да изберат съвсем своята емисия, защото тази разлика в новините ще бъде подчертана и цветово.
Новият проект на Дирекция Информация “Референдум” ще сблъсква различни гледни точки по важни за България проблеми. Представителна социологическа извадка сред публиката и зрителите ще разкрива какви са нагласите в обществото. Първото авторско риалити в България “Животът на другите” ще поставя известни личности в нетипични ситуации. Само там можете да видите например как "Мис България" пасе стадо овце. Ще ви изкушим и с любими български филми и сериали от 60-те години до днес, с нашумели заглавия от световното кино.
Димитър Цонев: Това е, как да кажа, символът на БНТ, която става на 50 години, но в модерен вариант, защото тази "Опера" има дистанционно. Тя не само, че работи, но вече има и дистанционно. И "Операта" показва, че ние не сме от вчера, но сме достатъчно умни и интелигентни, за да представим една добра програма.
А вие можете още тази седмица да бъдете не само зрители, но и участници в нея, като гости на първото издание на "В неделя с...".

сряда, 10 септември 2008 22:14:27

Няма коментари: