понеделник, 8 септември 2008 г.

БАИТ ЕКСПО 2008 залага на екологията

Компютри - 3 стр.
БАИТ ЕКСПО 2008 залага на екологията



"Технологията следва природата - да поемем заедно по правилния път" е мотото на предстоящото, тринадесето поред специализирано международно изложение БАИТ ЕКСПО, което ще се проведе в Интер Експо и Конгресен център от 4 до 8 ноември тази година. На специална пресконференция организаторите - Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) и нейният партньор агенция "Булгарреклама", разкриха любопитна информация за предстоящото ИКТ събитие и за останалите прояви в сектора на информационните и комуникационните технологии, които ще бъдат проведени по същото време и на същото място.
Председателят на управителния съвет на БАИТ Боян Бойчев сподели, че тазгодишното мото на изложението е инспирирано именно от това направление, към което съвременната наука и технологии, независимо в коя област, все по-активно се насочват, за да бъде опазена природата от човешката дейност. "БАИТ ЕКСПО не е само обикновено търговско изложение, то е витрина, на която водещите производители на техника, софтуер и комуникационни решения представят най-доброто, което се предлага за момента не само в България, но и в световен мащаб", заяви той. Освен това организаторите на най-голямата ИКТ проява през годината се стремят да фокусират вниманието на обществото и на тези, които го управляват, върху най-актуалните проблеми. Такава е темата за екологията в ИКТ сектора и тя намира редица решения и прояви в новите разработки на всички водещи фирми в света.
Стана ясно, че преобладаващата част от новата техника и комуникационни решения, които ще бъдат демонстрирани на БАИТ ЕКСПО 2008, отговарят на съвременните изисквания за екологична целесъобразност.
Не бе споменат точният брой на участващите компании и заявените до момента изложбени площи, тъй като е още твърде рано да се говори за това, отбеляза Иван Иванов, управител на агенция "Булгарреклама". В сравнение с предишни години се отчита добър интерес от страна на фирмите. Заявяването на щандове за участие очевидно ще продължава и през месец септември. Вероятност някоя да остане извън изложението няма, защото Интер Експо и Конгресен център вече разполага с удвоена изложбена площ в цели шест палати. Все пак най-представителните места за щандове се продават според реда на заявките за тях, уточни той.
Акцент на изложението и тази година ще бъде поставен върху внедряването на информационните технологии в образователния сектор. Отново със съдействието на Министерството на образованието и науката (МОН) ще бъдат организирани специализирана изложба и двудневен форум семинар.
Новото на 13-ата специализирана изложба за информационни и комуникационни технологии е преместването на изложението PC WORLD от техническия панаир в
Пловдив, където досега се състоеше, в Интер Експо и Конгресен център", където то ще се проведе в рамките на БАИТ ЕКСПО 2008.
По време на БАИТ ЕКСПО на 4 и 5 ноември 2008 г. за втори път ще се състои и Националният форум за развитие на информационните технологии и съобщенията. "форумът се превръща вече в добра и полезна за страната традиция. С него се цели да се представят състоянието и тенденциите, свързани с политиката и регулирането в областта на ИТ в България; да се обсъдят идеи, предложения и предизвикателства пред ИТ индустрията у нас, свързани с устойчивото развитие на този сектор, както и да бъде представена актуална информация, свързана с ефективното използване на програмите и фондовете на ЕС за развитие на ИТ в България", обясни Димитър Станчев, заместник-председател на Държавната агенция по информационни технологии и съобщения.
Генерален спонсор на най-голямото в страната ИКТ изложение БАИТ ЕКСПО 2008 е фирма "Макс Телеком".
01-07.09.2008

неделя, 7 септември 2008 06:08:35

Няма коментари: