вторник, 9 септември 2008 г.

“Билборд” откри модерна печатна база във Варна

Позвънете - 5 стр.
“Билборд” откри модерна печатна база във Варна



Приблизително 8 млн. евро вложи рекламната компания "Билборд" АД в новата си печатна база във Варна. Официалното откриване на обекта, който се намира в модерния бизнес център Bee Garden, бе в петък, 5 септември.
Общата площ на базата е над 5000 кв. м. Концепцията на фирмата е да разшири дейността си в дигитален и офсетов печат на територията на град Варна, заяви търговският директор на дружеството Калин Генчев. "Инвестираме изцяло в ново поколение машини, с които можем да произвеждаме бързо и качествено рекламни материали", добави той. Засега компанията стартира само с мощности за дигитален, но се очаква до края на годината да бъдат инсталирани и машините за офсетов печат. Сред продуктовата гама, на която ще се наблегне в новата печатница, е производство на големи билбордове, печат за автомобилна реклама, директен печат върху плоскости и табели, фотография и още много други.
Засега базата е в начален етап на разработка, но планът, който сме си поставили, е до края на годината тя да работи в пълния си капацитет, посочи Генчев. Оборудването, което е инсталирано към момента, има капацитет да отпечатва от порядъка на 30 000 кв. м на месец. В офсетната печатница ще има възможност да се изработват милиони копия годишно.
Клиентската таргет група на компанията са голям набор от рекламни агенции и фирми във Варненска област, както и софийски дружества, чиято дейност се развива в Черноморския регион. "Виждаме изключителна перспектива във Варна и региона. Той става все по-привлекателен, като има индивидуални нужди и различни особености в развитието си. Това ни даде куража да инвестираме тази значителна сума и изградим печатната база именно тук", обясни търговският директор.
За първи път на варненския пазар ще има възможност да се извършва директен печат върху плоски твърди материали, текстил, както и печат с огромни размери с ширина до 5 метра. Така ще могат да се правят мегабордове, калкани или дори брендиране на цели сгради, което е доста популярно в София, уточни Генчев. Също така ще се развива печат върху текстил и нестандартни материали, който е подходящ за изграждане на индивидуална визуална комуникация на заведения, офиси, търговски центрове и др., допълни той. Във Варна ще бъде монтирана и първата в страната машина за офсетов печат от ново поколение с технологията за direct drive от световния гигант ManRolland. С нея се дава възможност значително да се скъси времето за подготовка на печата, което рефлектира върху срока за производство и цената на рекламните изделия.
С пускането на печатната база компанията открива над 50 нови работни места в град Варна и по този начин фирмата увеличава персонала си до 500 души.
Амбициозната цел, която си поставят в "Билборд" АД, е да наложат по-високо качество на предлаганите услуги, да внедрят нови продукти на пазара, както и да подобрят комуникацията с клиентите.
08. 09. 2008

вторник, 9 септември 2008 08:45:43

Няма коментари: