събота, 13 септември 2008 г.

На 18-о място сме по качествен високоскоростен интернет

Монитор - 7 стр.
На 18-о място сме по качествен високоскоростен интернет



България се нарежда на осемнайсто място в света по качествен високоскоростен интернет. Това сочи изследване, проведено в 42 страни. Целта му е да покаже възможностите на всяка от страните да използва адекватно уебуслуги и приложения от следващо поколение. Изследването е проведено от Университета в Оксфорд и Университета в Овиедо и е спонсорирано от Сиско.
Швеция и Холандия са държавите с най-качествен високоскоростен интернет в Европа. Това се дължи на значителните инвестиции за ъпгрейд на оптичния и кабелен интернет, подпомогнат от висока конкурентна среда и политиката на двете правителства. Япония е държавата, която най-рано направи големи инвестиции във високоскоростните оптични кабелни връзки и според изследването заема първото място в глобален мащаб. Освен това единствено Япония е в състояние да предостави необходимото ниво на услугата, което да отговаря на изискванията за уебуслуги през идните 3 до 5 години.
Повече от половината държави, взели участие в изследването, използват високоскоростен интернет, отговарящ адекватно на нуждите им, но някои от големите страни, сред които Великобритания, Испания и Италия, отчитат, че нивото на услугите е под средното.
събота, 13 септември 2008 05:13:13

Няма коментари: