четвъртък, 11 септември 2008 г.

Дел купи акции от корпорацията си за 100 млн. долара

Монитор - 16 стр.
Дел купи акции от корпорацията си за 100 млн. долара



Основателят на компютърния гигант Dell Майкъл Дел е купил миналата седмица акции на стойност 100 млн. долара в компанията, след като стойността на книжата й падна заради разочароващите финансови резултати, съобщи Profit.bg, позовавайки се на информация от агенция Bloomberg.
Дел, който е председател и главен изпълнителен директор на базираната в Раунд Рок, Тексас, компания, е платил по 20,42 долара на акция за 3,5 млн. акции на 4 септември. Той е закупил други 1,378 млн. акции на цена от 20,67 долара за брой на 5 септември, показва съобщение до щатската Комисия по ценни книжа и борси.
Печалбата на Dell за миналото тримесечие не оправда очакванията на анализаторите. Вторият най-голям производител на компютри в света обяви, че спадът на разходите в технологичния сектор в САЩ вече е започнал да се разпространява и в чужбина. Компанията планираше да увеличи приходите си, като намали цените и продава компютри през 13 хил. магазини за търговия на дребно в 24 страни.
Акциите на Dell отбелязаха най-големия си спад от почти осем години насам на 29 август. Книжата на гиганта са се обезценили с 18% от началото на тази година.

сряда, 10 септември 2008 07:05:45

Няма коментари: