вторник, 9 септември 2008 г.

Wall Street Journal пуска луксозно списание за богати читатели

Класа - 11 стр.
Wall Street Journal пуска луксозно списание за богати читатели



Икономическият ежедневник The Wall Street Journal, издаван от компанията Dow Jones & Company на медийния магнат Рупърт Мърдок, пуска на пазара съботно списание на отбрана аудитория, наречено WSJ., пише вестник New York Times. Луксозното приложение излезе за първи път в събота. В началото то ще бъде тримесечно, като издателите плануват от 2009 г. да започне да излиза всеки месец. Този продукт се присъединява към един пренаситен от списания пазар и се опитва да се възползва от най-стабилната част от потребителите на печатни реклами. WSJ. е последният от поредица опити на "Журнала" да привлече по-голям дял от пазара на потребителски реклами и да намали неговата зависимост от реклами, насочени към бизнеса.
Читателите ще са с доход от средно $265 000
На своите над 100 страници първият брой на WSJ. има повече от 51 рекламодатели от типа, за който мечтаят всички издатели: реномирани производители на дрехи, чанти и други аксесоари с марки като Hermes, Audemars Piguet u Dior.
Мениджърите на "Журнала" съобщиха, че някои от компаниите са подписали двугодишни договори за реклама.
"Деветнадесет от рекламодателите са нови за Wall Street Journal", съобщи Майкъл Рууни, главен мениджър по приходите В Dow Jones & Company, подразделението на News Corporation, което публикува икономическия ежедневник. "The Wall Street Journal има предимство в това, че може да предложи на рекламодателите си най-богатите читатели на американския вестникарски пазар. А още по-заможна подгрупа от абонати ще получават списанието", обясни Рууни. По думите му читателите на изданието ще бъдат със среден доход от $265 000 на домакинство.
Освен към двумилионния съботен тираж на вестника в САЩ, списанието WSJ. ще е включено и към още 800 000 копия, разпространяващи се на 17 огромни пазара. 160 000 копия от луксозното издание ще се транспортират и отвъд Океана в петъците. Мениджърите не са разкрили каква сума е инвестирал "Журналът" в списанието или кога компанията очаква да си ги възвърне.
Тенденции и конкуренти
За няколко години рекламирането на луксозни стоки е заменило рекламите за масовия пазар или бизнескъм-бизнес рекламите. Някои от издателите инвестираха в тази тенденция, например The New York Times, която през 2004 г. представи лайфстайл приложението към ежедневника, наречено "Т". През последното десетилетие Wall Street Journal също предприе редица стъпки, за да привлече повече потребителски реклами. С цел да разшири представата за себе си и да не се възприема като изцяло бизнес издание, четено от мъже, ежедневникът пусна по-леките приложения Personal Journal u Weekend Journal.
След като през миналия декември вестникът беше купен от компанията News Corporation, той започна да се фокусира върху все повече новини от общ интерес, включително политика и международни новини.
Новото луксозно списание WSJ. прилича на уикенд изданието на основния конкурент на ежедневника - The Financial Tunes - How to Spend It. Акцентите в WSJ. обаче няма да бъдат изцяло върху потреблението, в приложението на "Журнала" ще са включени и различни статии и фийчъри.

вторник, 9 септември 2008 02:52:38

Няма коментари: