събота, 22 ноември 2008 г.

Българка става шеф за 27 страни в „Хюлет-Пакард"

24 Часа - 7 стр.
Българка става шеф за 27 страни в „Хюлет-Пакард"



Шефката на "Хюлет-Пакард" у нас Саша Безуханова ще ръководи и бизнеса на концерна в публичния сектор на 27 страни от Централна и Източна Европа. Тя ще отговаря за продажбите и подготовката на проектите за отбраната, здравеопазването, публичните финанси и електронното управление.
Публичният сектор е най-значимият бизнес на "Хюлет-Пакард" в Централна и Източна Европа с дял от над 50%, каза Безуханова. Общият IT пазар в региона бил за 60,7 млрд. долара с ръст от 13,7% годишно. Сред държавите, за които Безуханова ще отговаря, са Русия, Румъния, Чехия, Полша и Унгария. В нейните правомощия са и търговските връзки с НАТО, Световната банка, ЕС и Програмата за развитие на ООН.
Засега ще съвместявам новата длъжност и с поста на генерален директор на "Хюлет-Пакард" за България, обясни Без-
уханова. В средносрочен план обаче ще й бъде търсен заместник у нас.
"Хюлет-Пакард" отчита ръст от 19% за четвъртото тримесечие и увеличението на нетната печалба е с 5,3 млрд., съобщиха от компанията. Тя е най-големият работодател в IT сектора у нас с 1500 заети. От тях около 200 са българи, които са се върнали от САЩ, Канада и Западна Европа.
Световната криза е шанс за държави като България, защото големите корпорации ще оптимизират бизнеса си, твърди Безуханова. Според нея трябва да се направи национална програма за възможностите, които дава кризата на страната ни.
***
Текст под снимка
Саша Безуханова обяви, че ще продължи да управлява и дейността на "Хюлет-Пакард" у нас.
събота, 22 ноември 2008 05:46:36

Няма коментари: