понеделник, 17 ноември 2008 г.

Time Inc. съкращава 600 служители

Класа - 11 стр.
Time Inc. съкращава 600 служители



FT и News Corp. също намаляват екипите си заради спад в приходите
Най-големият издател на списания в САЩ компанията Time Inc., съобщи, че ще съкрати 600 работни места предимно в 24-те си издания в Щатите, пише "Ню Йорк Таймс". Съкращенията ще засегнат екипите на някои от най-големите и влиятелни списания като "Таим", "Пийпъл" и "Спортс Илюстрейтед". Причината е финансовият спад, който засяга и издателската индустрия.
35,5% по-малко оперативни приходи
Първата стъпка от плана за съкращения на работни места е търсенето на доброволци, които да се откажат от позициите си в изданията. Ръководството на "Таим" например очаква 20 желаещи от своя 250-членен новинарски екип, които да напуснат. Броят на необходимите съкращения в "Пийпъл" е 23-ма души от 200. Успоредно с това издателите насърчават и други служители да се откажат от позиииите си или да преминат на 4-дневна работна седмица. Списанията "Форчън" и "Мъни" не са уточнили колко доброволци са им нужни," но ръководството на компанията загатна, че целта им е да редуцират повече от 20 човека. Освен доброволните напускания в Time Inc. се очакват и други съкращения. Компанията оповести, че ще освободи 92 работни места в отдел "Потребителски маркетинг". Най-вероятно тези отдели в списанията ще бъдат закрити и ще се създаде общо управление на маркетинга за изданията.
В доклада си за третото тримесечие Time Warner съобщи, че подразделението й Time Inc. е генерирало оперативен приход от $162 млн., което е 35,5% по-малко в сравнение със същия период на миналата година.-Постъпленията на компанията са около $1,1 млрд, което е с 6,8% по-малко от 2007 г.
Съкращения в други медийни гиганти
Заради спадове в приходите и други големи компании се принудиха да редуцират служителите си. На 21 октомври тази година "Файненшъл таймс" обяви, че ще съкрати 60 служители основно от търговските си отдели, финансовият всекидневник провежда консултации и за освобождаване на заетите в редакционната библиотека и в офиса на главния редактор. Заплашени с уволнение са и работещите в отделите по рекламни продажби, финанси, информационни технологии и маркетинг. Медийният гигант News Corp. също намали екипа си, след като на 6 ноември обяви 30% спад в печалбите за третото тримесечие. Тогава корпорацията съобщи, че обмисля да съкрати част от персонала във Великобритания, където издава "Сън", "Нюз ъф дъ уърлд", "Таймс" и "Сънди таймс". За да свие разходите си, компанията на Рупърт Мърдок обмисля и редуциране на заетите в "Уолстрийт джърнъл" и на германския оператор за платена телевизия Premiere.
понеделник, 17 ноември 2008 04:47:52

Няма коментари: