сряда, 19 ноември 2008 г.

Краят на ерата ICQ

News24bg - Технологии Технологии категория
Краят на ерата ICQ



Според много анализатори, традиционните услуги за обмен на бързи съобщения, които се инсталират в компютъра във вид на програми, постепенно ще загубят популярност и в скоро време ще бъдат заменени от по-удобни уеб приложения с аналогични функции.
Преди Microsoft обяви, че планира да интегрира своя месенджър, който се използва от 300 милиона души, в услугата Windows Live, заедно с електронната поща, социалните мрежи и т.н. По този начин потребителите ще могат да общуват помежду си директно от уеб страницата, без да се налага да инсталират каквото и да е в компютъра си.
Както съобщава Businessweek, потребителите са все по-заинтересовани от услугите за бързи съобщения, които са интегрирани с любимите им сайтове. Месинджърите постепенно се изместват в Интернет, както това се случи с електронната поща, игрите и някои други категории софтуер.
По данни от края на септември 2008 г., аудиторията на популярната услуга за бързи съобщения AIM на AOL е намаляла с 4% в сравнение с миналата година. Потребителите прекарват по-малко време и в ICQ, както и в QQ – услуга, популярна сред китайските потребители.
В същото време нараства популярността на сайтовете, където чат-функции са интегрирани с други услуги, например социалната мрежа Facebook или електронната поща Gmail, пише pcworld.bg. Както смятат анализаторите, вградената IM услуга позволява значително да се увеличи времето, което потребителите прекарват на сайта, като взаимодействат със съдържанието по време на общуване. Това на свой ред увеличава доходите от онлайн реклама.
18.11.2008

сряда, 19 ноември 2008 00:01:00

Няма коментари: