сряда, 19 ноември 2008 г.

Розата на БСП цъфна, „Дума" с нов главен редактор

24 Часа - 6 стр.
Розата на БСП цъфна, „Дума" с нов главен редактор



Розата - символ на БСП, разцъфна. Ново партийно лого обсъдило вчера Изпълнителното бюро. Старата роза бе напъпила, новата е разтворена и стилизирана така, че цветът да изглежда и като пламък, и като знаме. Освен това вече си има две листа. Описанието й влиза в новия устав.
Предишният знак е от 1990 г., а покрай влизането ни в ЕС го украсиха с европейските звезди. Той отразява графично онова време и състояние на БСП, обясни Сергей Станишев, който лично се похвали пред журналисти с новото лого. Секретарят на ИБ на БСП Ивелин Николов пък става главен редактор на вестник „Дума", чието издаване партията пое от бизнесмена Петър Манджуков. Кандидатурата му била одобрена също на вчерашното заседание. Все още не е регистриран холдингът от съиздатели, както планираше соцръководството, и печатането на левия орган се движи само от фирмата на члена на Висшия съвет Николай Малинов. „Дайте ми време да се ориентирам", помоли, потърсен за коментар, новият главен редактор. Конгрес по американски готви „Позитано", стана ясно вчера. На сцената на зала 1 на НДК ще има няколко реда делегати от всички възрасти. Те ще са фон около Станишев и ораторите вместо празен декор с лозунги. По същия начин в кампанията на Обама край него винаги бяха лицата на симпатизантите, обясниха пиар мейкъри. Освен това за първи път залата ще е решена в повече бял цвят и светлина.
„Създаваме по-доброто бъдеще на България", е девизът на конгреса. 890 делегати ще се съберат в събота - с 200 повече от участниците в предишния конгрес, съобщи Станишев. Съмнявам се, че ще има кметски избори за София след парламентарния вот догодина, заяви още той и така индиректно се изказа за шансовете на Бойко Борисов за премиер. Коментарът му бе по повод направените номинални за ляв кандидат за кмет от софийската две зелени листа на бял фон.
организация на БСП. Сред издигнатите са Георги Кадиев и Илияна Йотова. Прави се с цел дискусия в самата организация, която често е била упреквана, че вади кандидата си в последния момент, обясни Станишев.
сряда, 19 ноември 2008 05:52:07

Няма коментари: