понеделник, 15 декември 2008 г.

Apple оглави листата на най-влиятелните компании в света

Монитор - 25 стр.
Apple оглави листата на най-влиятелните компании в света



Щатският технологичен гигант Apple оглави класацията на най-влиятелните компании в света, изготвена от списание BusinessWeek. Според експертите на изданието корпорацията, чиито годишни приходи възлизат на 24 млрд. долара, е успяла да предложи редица нововъведения във всеки сектор, с който се е захванала. Последното доказателство за предприемчивия дух на ръководения от Стив Джобс гигант е телефонът iPhone, от който за 18 месеца са продадени 13 млн. броя.
На второ място в престижната листа се нареди английско-холандската компания Unilever, известна по целия свят с марки като Dove. Трета стана финансовата институция JPMorgan Chase. Гигантът е един от примерите за добро управление в условията на финансова криза.
Сред десетте влиятелни компании се наредиха още веригата магазини Wal-Mart, медийният гигант News Corp., японският автомобилен производител Toyota, петролната корпорация Saudi Aramco, известната с технологията си за генномодифицирани култури компания Monsanto, производителят на аксесоари за мобилни телефони Huawei и световно известната търсачка Google.

Няма коментари: