неделя, 14 декември 2008 г.

Фондация наблюдава медиите по изборите

Монитор - 4 стр.
Фондация наблюдава медиите по изборите



Фондацията "Медийна демокрация" започва наблюдение на медиите в предизборния период. Това съобщи вчера ръководителят на проекта Георги Лозанов. По замисъл изследването "Внимание, наблюдаваме ви!" ще бъде най-голямото, осъществявано досега по отношението на медиите.
Една от целите на проекта е да се наблюдават медийните послания, които формират вот за предстоящите парламентарни и европейски избори следващата година, обясни Лозанов. Ще се изследва и кои послания към кои политически субекти се отнасят в най-голяма степен, допълни той. Наблюдението ще обхване медийното поведение, как играят медиите и как спазват европейските стандарти за коректно поведение в предизборна ситуация. Лозанов ще следи интернет медиите, жълтата преса и най-тиражните вестници. Според него е интересен начинът, по който ще се самозащитят и дали ще успеят да направят това традиционните медии. Всеки месец ще бъде представян публичен доклад, който ще бъде публикуван в сайта на инициативата на фондация "Медийна демокрация".
Имаме предварителна тревога, че част от посланията ще имат източници и форми далеч от стандартите на модерната демокрация, коментира ръководителят на проекта.

Няма коментари: